לאיזו מערכת כדאי יותר לפתח - אייפון או אנדרואיד?

מפתחי אפליקציות רבים מתחבטים בשאלה האם לפתח למערכת ההפעלה iOS של אייפון או למגוון המכשירים המריצים את אנדרואיד של גוגל (ובראשם סדרת הגלקסי היוקרתית), אולי בכלל לשניהם במקביל?!

לפני שניגשים לענות על השאלה, חשוב להבין מהם ההבדלים המרכזיים בין מערכות ההפעלה וסביבות הפיתוח שלהן.

קוד פתוח מול קוד סגור - עובדה ידועה היא ש - iOS הינה מערכת הפעלה בקוד סגור ולכן גם מרבית כלי הפיתוח ל - iPhone כגון xCode ו - Objective C הם פחות גמישים באופן יחסי ולא נהנים מהיתרונות של הקוד הפתוח כגון, ספריות הרחבה באופן חופשי. Objective C דורשת גם ללמוד תחביר שהוא מעט שונה משפת C הקלאסית. מעבר לכך, על מנת להשתמש בכלי הפיתוח של אפל, חייבים להשתמש במחשב מק.

חשוב לציין, כי גם מפתח אשר משתמש בתוכנות פיתוח חיצוניות, שמתרגמות קוד חיצוני לקוד הפנימי של iOS, הוא בסופו של דבר כפוף למגבלות של אפל.

לעומת זאת, סביבת הפיתוח העיקרית של אנדרואיד, Android SDK, יכולה לרוץ על חלונות, לינוקס ומק וניתן להשתמש ביתר בקלות בשפות תכנות מוכרות כגון Java, המוכרת כבר מפיתוח אתרי אינטרנט.

מגוון מכשירים - iOS היא מערכת הפעלה בלעדית למכשירי אפל שעלותם גבוהה יחסית: אייפון, אייפד ואייפוד. לעומת זאת, אנדרואיד היא מערכת הפעלה שנעשה בה שימוש על גבי מגוון גדול הרבה יותר של מכשירים, המיוצרים על ידי יצרנים שונים כגון סוני וסמסונג. מסיבה זו, מי שמפתח בלעדית רק לאייפון, פונה מראש לקהל יעד מצומצם, שהוא בדרך כלל גם מבוסס יותר מבחינה כלכלית. לעומת זאת, מכשירי אנדרואיד קיימים במגוון רחב מאוד של מחירים ותצורות, ולכן פונים לקהל יעד רחב יותר.

פוטנציאל לרווחיות - למרות תהליך האישור הידוע והמייגע של אפל, חשוב לדעת שבשנים האחרונות אפל הפכה את תהליך אישור האפליקציות לפשוט ומהיר יותר. נתון לא פחות מפתיע הוא שלמרות "הגן הסגור" של אפל, אפליקציות באפסטור עדיין נחשבות באופן כללי לרווחיות יותר מאשר כאלו בחנות המקבילה של גוגל (Google Play), לפעמים עד פי ארבע.

לכן, מי שמתכנן להרוויח מאפליקציה ולא רק להשתמש בה לצרכים שיווקים או מיתוג, עשוי כרגע למצוא שהמכשירים של אפל טובים יותר למטרה זו.

כפי שניתן להיווכח, שאלת הפיתוח לאייפון מול פיתוח לאנדרואיד לא מסתכמת רק במורכבות תהליך פיתוח האפליקציות עצמו, אלא צריכה לקחת בחשבון גם מאפיינים נוספים של קהל היעד ואת המטרה העיקרית לשמה מיועדת האפליקציה.

כמו כן, לפני שמחליטים סופית אם לפתח רק לאחת ממערכות ההפעלה או לשתיהן, יש לדעת מהו תקציב הפיתוח הכולל והאם הוא מספיק על מנת לפתח גרסה ראשונית של האפליקציה ולשמור עליה מעודכנת לאורך זמן. אין שום טעם לפתח אפליקציה באיכות נמוכה ובתקציב זול מכיוון שהמשתמש יכול להסירה בהינף אצבע בודדת...

נשמח להציע לך פתרון מותאם אישית קבל הצעת מחיר