אתר סלולרי או אפליקציה - מה יותר מתאים לך?

בעלי אתרים רבים ששומעים לראשונה על האפשרות להפוך את האתר שלהם לאפליקציה סלולרית, שואלים את עצמם ובצדק מדוע לא להסתפק באתר מותאם לסלולרי. אכן, בשני המקרים מדובר בפתרון שמתאים את תכני האתר הקיים למגבלות הסמארטפון כגון מסך קטן יותר והקלדה נוחה פחות, אך אופן המימוש של כל אחד מהפתרונות הוא שונה למדי.

מה ההבדל בין אפליקציה לאתר סלולרי?

אתר סלולרי - כאן למעשה לוקחים את תוכן האתר הקיים ומעצבים אותו בצורה שתתאים לטלפונים סלולריים. אמנם יש אלמנטים מסוימים באתר כמו רשימות ארוכות של קישורים או תמונות גדולות שלעתים יש צורך להיפטר מהן לצורכי הפשטת השימוש באתר, אך הוא עדיין מתנהג כמו אתר אינטרנט לכל דבר ועניין.

אפליקציה - גם אפליקציה משתמשת בתוכן של האתר הקיים, אבל היא מסוגלת להציג אותו בכל צורה שהיא, כולל תצורות שאינן משמשות לרוב אתרי אינטרנט. לדוגמה, אם מדובר באתר חדשות, אפשר להציג את הכותרות השונות בצורת גלריית תמונות. בתצורות אחרות אפשר ליצור כמה תפריטים קבועים בכל אחד מצידי המסך כאשר רק התוכן במרכז המסך נגלל וכך הלאה. באפליקציה גם אפשר לשמור מידע כמו רשימות קריאה ולשלוח התראות או תזכורות למשתמש לפי בחירתו הכל תלוי באיפיון שהולחט טרם פיתוח האפליקציה עצמה (למשל, האפליקציה של רכבת ישראל יכולה להציג את זמן ההגעה המשוער עד ליעד ולהעיר את המשתמש כאשר הגיע ליעדו).

אפליקציה כתוכנה

הבדל חשוב נוסף הוא שאפליקציה היא תוכנה לכל דבר ועניין ולכן עלות הבנייה שלה היא בדרך כלל גבוהה יותר. כמו כן, מכיוון שגם אפליקציות ששואבות מידע מן הרשת נמצאות בסופו של דבר על המכשיר של המשתמש, ייתכן מצב שבו הגרסה שמותקנת על המכשיר לא תהיה הגרסה החדשה ביותר (למשל, אם המשתמש לא אישר עדכונים אוטומטים), דבר שלא יכול לקרות עם אתר שהן התוכן והן המבנה שלו נשלפים בכל ביקור מחדש מן השרת.

שימוש באפליקציה ללא חיבור לאינטרנט

למרות שישנן אפליקציות שמאפשרות כאמור לשמור כתבות על המכשיר המקומי או שומרות עותק של התכנים שהמשתמש כבר קרא על מנת לחסוך בנפח הגלישה, ברוב המקרים האפליקציה לא תפעל באופן אופטימלי בלי חיבור לאינטרנט ותציג הודעת אזהרה למשתמש. עם זאת, מכיוון שרוב האלמנטים העיצובים כבר נמצאים על המכשיר, האפליקציות הן בכל מקרה חסכוניות יותר ברוחב פס (האפליקציה עצמה יורדת מהחנות של אפל או גוגל ולא משרתי האתר).

רכישות תוכן

אתרים שהמודל הכלכלי שלהם מתבסס על רכישת תוכן בתשלום כמו של מגזינים מודפסים או אפילו ספרים אלקטרוניים יכולים להרוויח מאפליקציה מכיוון שהתשלום נעשה באופן שקוף למשתמש באמצעות החשבון שלו בגוגל או אפל מבלי שהוא יצטרך להקליד פרטי כרטיסי אשראי או לעבור לשרות צד ג (לדוגמה, PayPal).

קידום אפליקציות

אף על פי שעמודי אפליקציות מופיעים בגוגל, קידום אפליקציה מתבצע לרוב דרך החנויות המתאימות לפי המכשיר בו מחזיק המשתמש (Appstore למכשירי אפל ו - Google Play לאנדרואיד). בגדול, קידום של אפליקציה הוא מאתגר יותר ונסמך בין היתר על הפופולריות שלה והמלצות מפה לאוזן . במילים אחרות, אפליקציה היא אולי כלי נהדר להעשרת חווית הגלישה של הגולשים, אבל אל תצפו ממנה להגדיל באופן משמעותי את כמות החשיפות ללא השקעה נוספת בפרסום.

נשמח להציע לך פתרון מותאם אישית קבל הצעת מחיר