אין כמעט מי שלא מכיר את Google Analytics, המערכת של גוגל לניטור אתרי אינטרנט, אבל לא כולם יודעים שניתן להשתמש בה גם על מנת לעקוב אחר ביצועי אפליקציות אנדרואיד ואפל (iOS).
לאחר שמתקינים את הקוד בתוך האפליקציה, ניתן לגשת אל המידע הבא:
לפני שניתן לצפות בדוחות עבור אפליקציות, יש כמה שלבים מקדימים שצריך לבצע כתלות במערכת ההפעלה הרלוונטית (אנדרואיד או iOS). בשלב הראשון יש ליצור נכס חדש מסוג "אפליקציה לנייד" דרך מסך המנהל של Google Analytics. בשלב השני יש להוריד ולהטמיע את ערכת המפתחים של Analytics (SDK) ובמקרה של אנדרואיד, גם של Google Play. מלבד זאת צריך להכריז על אירועי המעקב באפליקציה עצמה ולהפעיל אותם.
את כל הדרישות הטכניות ודוגמאות קוד ניתן למצוא בעמוד הרשמי - Analytics Collection.
קהל - מספר המשתמשים באפליקציה, מספר המסכים שנצפו, מספר המסכים שנצפו בכל שימוש באפליקציה, אחוז המשתמשים החדשים והנתונים הדמוגרפים אודות הקהל (שפה / מיקום). כמו כן, באילו רשתות תקשורת, מכשירים ורזולוציות עשו שימוש המשתמשים.
רכישות אפליקציה - דוח זה מספק מידע על השווקים וחנויות האפליקציות דרכן הגיעו המשתמשים לאפליקציה. יש לציין כי לא כל השווקים תומכים במעקב, ואלו שלא תומכים בו, יוצגו כ - not set (כמו מילות המפתח המוצפנות בחיפושים רגילים).
יש לשים לב שישנו דוח מיוחד עבור Google Play שמציג את החיפוש הפנימי בתוך החנות דרכו הגיעו המשתמשים לאפליקציה, גם אם מדובר בקישור מאתר חיצוני.
התנהגות אפליקציה - דו"ח זה כולל מספר פרטים נוספים: הסדר שבו הוצגו המסכים השונים בכל ביקור (מקביל לזרימת מבקרים ב - Analytics לאתרים), התדירות שבה משתמשים חוזרים לאפליקציה, מספר השגיאות הטכניות והקריסות הכוללות של האפליקציה, הזמן שבו לוקח לרכיבי תוכנה שונים להיטען וביצוע של אירועים שונים כגון לחיצה על כפתור פלוס אחד או על מודעה לנייד (Admob).
המרות של אפליקציה לנייד - דו"ח זה חושף מידע אודות ההכנסות מהאפליקציה - רכישות והשווי שלהן ואת מספר השימושים הממוצע באפליקציה או מספר ימי השימוש שנדרשו להשלמת רכישה.
כמו כן, במסך זה אפשר להגדיר יעדים שונים כדוגמת זמן שימוש באפליקציה או הגעה למסך מסוים ולאחר מכן לעקוב אחר הנתיב הפנימי שהוביל להשלמת היעד.
חשוב לציין כי על מנת לצפות בחלק מהדוחות והנתונים יש צורך בהגדרות נוספות אשר כולם מפורטים במדריך הטכני של גוגל למפתחים.
לסיום, שווה להזכיר שגוגל הכריזה בכנס המפתחים האחרון שלה ביוני 2014 על הרחבת התוכנית להטמעת קישורים ומידע "עמוק" מתוך אפליקציות אנדרואיד בתוצאות החיפוש שלה. כעת כל אחד יכול לבצע את ההטמעה של הקישורים באנגלית ומספר שפות נוספות (אך עדיין לא בעברית). בנוסף לזאת, ניתן לראות שגיאות הקשורות לאינדוקס של האפליקציה גם דרך כלי מנהלי האתרים ואפילו להשתמש ב - QR Code כדי להגיע אל הקישורים הבעייתיים באופן מהיר יותר בדפדפן הסלולארי.