רשת האינטרנט הישראלית רחוקה מלהיות באותו המצב בו ישנה ריכוזיות של בעלי ההון, הרי שיש לא מעט זירות, בהן אכן שולטים מספר זעום של אתרים וכל כניסה של מתחרה חדש, בדרך כלל מלווה בגב כלכלי חזק של קבוצת אתרים קיימת (החל מידיעות תקשורת ועד לקו מנחה).
אחת הזירות בהן ניתן למצוא דוגמה לריכוזיות הזו היא זירת אתרי היד השנייה, כאשר שני האתרים השולטים כיום בשוק הם יד 2 ו - WinWin , כשאחריהם משתרכים מספר אתרים קטנים יותר כדוגמת Homeless. נשאלת השאלה האם בכלל שווה להיכנס לשוק הרווי הזה, גם כאשר פוטנציאל הרווחים בו גבוה (אחרי הכול, אין כמעט אף אחד שלא משתמש באחד מן האתרים האלו על בסיס חודשי ואפילו שבועי).
העצה הטובה ביותר שאנחנו מסוגלים לספק היא ניצול נקודת התורפה של האתרים הגדולים, מכיוון שכל ניסיון לשכפל את ההצלחה שלהם אחד לאחד סופו להיכשל. לדוגמה, יש היגיון רב ביצירת אתר נטול פרסומות, לפחות עד שנוצרת מסביב לאתר קהילה מספיק גדולה של משתמשים. הסיבה לכך היא שבמרבית האתרים הגדולים יש לא מעט פרסומות והגולשים מתבלבלים לא אחת בין התוכן הפרסומי לבין המודעות עצמן.
דוגמה אחרת היא מענה על צורך שעדיין לא ניתן לו פתרון מניח את הדעת, למשל ניתן ליצור אתר יד שנייה עבור נישה ספציפית כמו אספנים, עם חלוקה לקטגוריות של האוספים הפופולאריים ביותר כמו בולים, מכשירי חשמל, מטבעות וכך הלאה (כיום יש אמנם פינות אספנות באתרים הגדולים, אך הן אינן מסודרות לפי קטגוריות, מה שהופך את החיפוש בהן למתיש למדי).
דוגמה נוספת לחשיבה מחוץ לקופסה היא אתר הפונה לקהל מקצועי כגון צלמים או עורכי וידאו הזקוקים לא אחת לציוד יקר מאוד ולכן מעדיפים לרכוש אותו מיד שנייה. באתר כזה, לכל מוצר במודעה יהיה קישור אל פרטי היצרן של אותו המודל, כך שהגולש יכול לדעת כמה בדיוק עולה מוצר חדש והאם שווה לו לקנות את המוצר מיד שנייה לאחר תקופת האחריות.
מלבד רעיון יוצא דופן, חשוב מאוד להקפיד על ממשק נוח לשימוש ולתחום היטב את האזורים השונים באתר, כך שהגולש יידע בכל שלב באיזו קטגוריה הוא נמצא, גם אם נחת ישירות מגוגל. לעיתים עדיף אף לחלק את האתר למספר אתרים קטנים על מנת שלא להפוך את עמוד הבית לעמוס מדי. כמו כן, אם מוסיפים חלקים שונים במהלך הזמן, רצוי לעשות זאת בהדרגה ולראות כיצד הגולשים מגיבים לכך.
בהצלחה!