מהם מקורות הרווח של הפורטלים השונים
- פרסום – מודל הרווח העיקרי של הפורטלים המובילים בישראל. בתמורה לפרסום באנרים, מודעות טקסט, מודעות אנימציות, סרטונים וכתבות שונות באתר האינטרנט גובים בפורטלים השונים תשלום. התשלום לרוב נקבע בשיטת PPC או בשיטת CPM (על פי הקלקות או על פי חשיפות). הפורטלים יכולים לפנות למפרסמים בעצמם או להשתמש בשירות של Google AdSense שמציעה תיווך מפרסמים לאתרי אינטרנט פופולריים.
- תוכניות שותפים – מודל נוסף שהפך לפופולרי בשנים האחרונות הוא מודל תוכניות השותפים. באמצעות רשתות שותפים שונות או באמצעות פנייה לחברות והצעה לשיתוף פעולה הפורטלים עשויים להפיק הכנסות.
- מכירת לידים – פורטלים שונים מוכרים לידים בנושאים שונים לבעלי מקצוע בתמורה לתשלום. תשלום עבור לידים יכל להתבצע עבור העברת פרטי קשר, סגירה של עסקה או כל הסכם אחר שנקבע בין שני הצדדים.
מה תפקידם של המפתחים בבניית פורטל?
תהליך האפיון, העיצוב והפיתוח עשוי להשפיע במידה רבה על הצלחת המודל, הן מבחינת המודל העסקי והן מבחינת חוויית הגלישה שתגרום לגולשים שונים לעקוב אחריו בקביעות.
כחלק משלבי הפיתוח על המפתחים וכותבי האפיון להתחשב במודל העסקי של הפורטל ולפתח את האתר על פיו. כך למשל, כחלק משלב ה-UI והעיצוב, יש צורך להקצות מקום לפרסומות בהתאם למודל העסקי של הפורטל. בניית פורטלים לרוב הינה תהליך מורכב יותר מאתרים אחרים, פרמטרים שונים כמו מהירות טעינה, מערכת ניהול, כפילויות, משתמשים, פרסומות וכו' הם דברים שיש לקחת בחשבון כבר בתהליך האפיון ולבחון את האפשרויות השונות על מנת שהפורטל יצליח.
החלטות שונות שעליכם לקחת בתהליך האפיון:
- עיצוב – עליכם להתאים את העיצוב לקהל הפוטנציאלי שעתיד לגלוש באתר האינטרנט.
- חוויית משתמש – עליכם ליצור חוויית משתמש ייחודית על מנת שהגולשים יעדיפו את הגלישה בפורטל שלכם על פני הפורטלים השונים ואף ירצו לחזור להשתמש בו.
- הפונקציות בפורטל – האם הנכם מעוניינים בפורטל חדשות, רישום לניוזלטר, אפשרות לבלוג או פורום בפורטל, תיבות דואר אלקטרוני ועוד...
- מודל רווח – בבניית הפורטל עליכם לחשוב על אפיקי ההכנסה שעתידים להיכנס מהפורטל. האם הנכם מעוניינים במודל פרסומי, שיתופי פעולה, מכירת לידים?
יש הרבה חברות שמפתחות אתרי אינטרנט, אבל מעט מאד חברות מציעות פיתוח מקצועי ותהליך אפיון שיכוון אתכם למטרה. התייעצו אתנו ותנו לנו להגשים לכם את החלומות.