PhoneGap היא סביבת פיתוח המתמקדת במובייל ולמעשה מאפשרת לקחת קוד HTML 5, CSS3 או Javascript ולעטוף אותה בשכבת אפליקציה, ללא שימוש בכלי הפיתוח של כל פלטפורמה בנפרד (אנדרואיד, iOS , Windows 8 וכו'). עם זאת, עדיין אפשר להתממשק אל הפרוטוקולים הספציפיים לכל פלטפורמה כמו אחסון מקומי, התראות, מצלמה, חיבור רשת, רשימת אנשי קשר וכדומה. בנוסף לכך, PhoneGap מתאימה גם ל - WebApps, עמודי רשת שמתנהגים כמו אפליקציות וניתנים למיקום על מסך הבית של המשתמש, אפילו במכשירי אפל.
את PhoneGap עצמה ניתן להתקין משורת הפקודה של כל סביבת פיתוח נפרדת (SDK) וכך לבצע את ההידור באופן מקומי, או לתת לשרתי הענן לבצע את ההידור (PhoneGap נקנתה זה מכבר על ידי אדובי). להידור בענן יש שני יתרונות מרכזיים: הראשון - הוא תמיד מתבצע בסביבת הפיתוח המעודכנת ביותר, השני - ניתן לבצע הידור אל כמה פלטפורמות במקביל ולהפיץ את האפליקציה במהירות.
בנוסף ליכולות אלו, ישנה אפשרות להוסיף לאפליקציה אלמנטים שונים של סביבת הפיתוח המקומית של כל פלטפורמה ולהרחיב את יכולותיה, כך שנוצרת למעשה אפליקציית כלאיים וובית למחצה.
ל - PhoneGap יש עוד מספר תכונות ההופכות אותה לנוחה במיוחד כאשר מספר אנשים או צוותים עובדים על אפליקציה אחת, דבר החוסך את הצורך להשתמש בכלי ניהול חיצוניים:
היכולת להוסיף אנשי פיתוח ולהקצות לכל אחד מהם תפקיד נפרד בתוך סביבת הפיתוח.
היכולת "לדחוף" עדכונים מתוך סביבת הפיתוח לכל האנשים שנמצאים בקבוצת הבדיקה של הפרויקט.
היכולת לשתף את הפרויקט עם אנשי קשר רחוקים יותר כמו למשל קולגות או חברים בצורה קלה ממש כאילו הורידו אפליקציה מחנות האפליקציות.
למערכת PhoneGap ישנה שני מודלים עיקריים: מודל בתשלום ומודל חינמי. המודל החינמי מאפשר לאחסן רק תוכנה אחת באופן פרטי בפלטפורמת השיתוף GitHub, ואילו המודל בתשלום שמתחיל ב - 10$ לחודש מאפשר לארח עד 25 תוכנות באופן פרטי, כך שקוד המקור שלהם חבוי מעיניים זרות ולכן הוא מתאים יותר למי שמפתח אפליקציות בסביבה בעלת תחרותיות גבוהה, בה המפתחים בדרך כלל כבולים לחוזי סודיות.