יובל מעוז יובל מעוז
17 נובמבר 2014

את המושגים הבאים לא רק מתכנתים צריכים להכיר.

10 מונחים שחובה להכיר בעולם בניית האתרים

אם גם עבורכם שיחה עם בונה אתרים או מתכנת נשמע כמו שיחה שמתנהלת בשתי שפות שונות, אז המדריך הבא יעזור לפשט עבורכם כמה מושגים שחובה להכיר:

1. רספונסיבי

המילה החשובה ביותר בבניית אתרים בשנים האחרונות. רספונסיביות היא התאמה של אתר למכשיר בו הוא פועל.

היום, כשהטלפונים החכמים והטאבלטים הפכו לסטנדרט וכבשו נתח שוק עצום, אתרים חייבים להיות מותאמים לגלישה גם בסמארטפונים. משמעות הדבר היא שהאתר שלכם ייראה היטב במחשב במשרד, בלפטופ, באייפון וגם בטאבלט. לכל מכשיר יש גודל מסך שונה, התנהגות שונה של הגולש ודרישות אחרות. היום חובה על אתרים להיות רספונסיביים, כלומר, מותאמים למובייל, וכך להיות נגישים וזמינים לגולשים בכל מכשיר.

2. CMS

מערכת ניהול תוכן (Content Management System). מערכת ה-CMS היא זו שבאמצעותה תנהלו את העדכונים ואת התוכן באתר מבלי להתעסק באופן מתמיד בקוד תוכנה. באמצעות מערכת ניהול התוכן מעלים תמונות, מעדכנים תוכן וכותרות, מזינים כתבות, חדשות ומבצעים ומציגים מוצרים חדשים באתר. מערכות CMS טובות הן כאלה שגם מי שאינו בעל ידע בתכנות יצליח להשתמש בהן בקלות.

3. Frontend

Frontend הוא הקשר בין המשתמש למערכת האתר. פיתוח של מערכת ניהול תוכן, למשל, הוא דוגמה לפיתוח frontend שבו יוצרים ממשק לקבלת מידע בין משתמש לאתר. ה-frontend גלוי למשתמש ומטרתו העיקרית היא אינטראקציה עם המשתמש, בקבלת מידע ובהצגתו.

4. Backend

אזור ה-backend של האתר הוא המתחם שאינו גלוי וחשוף לעיני הגולשים. ה-backend של האתר כולל לרוב מידע בנוגע לארכיטקטורה של האתר ויישומים מסוימים באתר. פיתוח backend נוגע לתקשורת של האתר עם השרת ועם העברת המידע לשרת וממנו.

5. UX – חוויית משתמש

חוויית משתמש (UX – User Experience) היא האינטראקציה של המשתמש עם ממשק האתר. עיצוב של חוויית משתמש מסתמכת על למידה והבנה מעמיקה של התנהגות גולשים. המטרה היא להקל כמה שאפשר על הגולש בניווט בתוך האתר, בביצוע פעולות כמו הקלקה, גלילה, תיבות כתיבה, השארת פרטים, הורדת תוכן וכדומה.

6. UI - ממשק משתמש

עיצוב ממשק המשתמש (UI - User Interface) מתייחס לעיצוב התצורה שבה הגולש משתמש באתר. בעיצוב UI מתעסקים בבחירת האלמנטים שנראה על המסך, כמו שדות מלל, כפתורים, רשימות, גלילות ועוד, כך שיתאימו למטרה לה נועדו וגם יהיו ברורים לגולש. עיצוב ממשק משתמש מוצלח הוא כזה שבו הגולש מבין מיד את אופן הפעולה באתר, ללא חזרה רבה על פעולות או נטישה.

7. תבנית 

תבניות (Themes) הן קבצי קוד מוכנים שנכתבו בידי מתכנתים, המציעים מסגרת אתר בסיסית עם עיצוב מוכן מראש. הרעיון בשימוש בתבנית הוא חיסכון בזמן. שימוש בתבניות מספק תשתית ראשונית להקמת האתר, שלאחריה צריך לבצע עבודת עיצוב ותכנות שיהפכו את האתר לייחודי, ובנוסף להתקין תוספות כמו עמודי יצירת קשר וחנויות וירטואליות.

8. API

API, ראשי תיבות של Application Programming Interface, הוא הקוד שמאפשר לממשק אחד לתקשר עם אחר. ב-API משתמשים לרוב כאשר רוצים להטמיע באתר יישום מאתר אחר. למשל, הטמעה של מפה מגוגל או פיד פייסבוק באתר עושה שימוש ב-API של שני האתרים הללו.

9. SSL

SSL (קיצור של Secure Sockets Layer) הוא שכבת אבטחה לאתר. SSL, היא שכבת האבטחה לאתר שרק כאשר היא מופעלת ניתן לבצע העברת נתונים חסויים, כמו מסירת מספר כרטיסי אשראי. כיום SSL היא האבטחה המקובלת באתרים שבהם מתבצעים תשלומים.

10. SEO

ראשי התיבות ל Search Engine Optimization, ובאופן פשוט יותר – התאמת האתר למנועי החיפוש כך שיהיה אפשר לקדם אותו ולהוביל אותו לתוצאות הראשונות במנוע חיפוש כמו גוגל. בבניית האתר צריך להתחשב באלגוריתם של גוגל וכיצד הוא ממפה את העמודים של אתר, האם יש תגיות (tags), תיאורים ברורים לעמודים, לתמונות, וכדומה. כל האפשרויות להתאמה לקידום מוצלח של האתר צריכות להיעשות בשלב בניית האתר.

נשמח להציע לך פתרון מותאם אישית קבל הצעת מחיר