אתרים הם כרטיס ביקור מתוחכם שצריך להשתמש בהם בחוכמה. האם אתם מציגים באתר שלכם את המידע החשוב ביותר כמו בכרטיס ביקור או שאתם מעייפים את הגולשים?
לרוב, התשובה היא שהאתר כולל כמה דברים שאפשר לוותר עליהם. אחרי שגולשים בכמות נכבדה של אתרים ורואים מה עשו המתחרים ומה נפוץ בשוק, מגבשים את החזון והתוכן שיופיע באתר. אבל לא תמיד מה שכולם עושים חייב להופיע גם אצלכם. למען האמת, כדאי שתקשיבו ללקוחות שלכם יותר מאשר למתחרים.
1. תשובות לשאלות הבוערות של הלקוח
הגולשים שהגיעו אליכם מגוגל רוצים תשובות. הם לא הגיעו במקרה. אם אתם לא מספקים להם את התשובות לשאלות הבוערות שלהם, הם ילכו לחפש את התשובות במקומות אחרים.
מהן השאלות הנפוצות של הלקוחות? לרוב הן מסתכמות בשאלות האלה:
מחירים: כמה זה עולה להם. הגולשים רוצים לדעת את התעריף לשירות שהם הולכים לקנות. אתם לא רוצים להסגיר את התעריף שלכם? תנו טווח או כל מידע שלא יותיר תחושת עמימות בנושא.
השוואה למתחרים: הלקוחות בודקים שניים-שלושה בעלי עסקים לפני קבלת ההחלטה. למה לבחור בכם? גם אם הם לא מנסחים בפני עצמם את השאלה כך, הם מחפשים את המידע שישכנע אותם לבחור דווקא בכם.
"המוביל בתחומו": אחת מצורות החיפוש הנפוצות היא "ספקים מובילים בתחום". האם האתר שלכם ממצב אתכם באופן הזה מול המתחרים?
2. הוסיפו תשובות לנושאים שהמבקרים לא מצאו
באתר שלכם יש שורת חיפוש. אתם יכולים לעקוב אחרי מה חיפשו הגולשים באתר. בדקו מה חיפשו המבקרים באתר בעזרת גוגל אנליטיקס. אם מצאתם שאילתות חיפוש שהאתר שלכם לא עונה עליהן - הוסיפו את המידע הנחוץ לאתר. בפעם הבאה הגולש שיחפש דבר דומה ימצא את המבוקש.
3. תראו מי אתם. באמת
יש הרבה חברות שם בחוץ. הדרך להעלות את האמינות שלכם היא להציג את הפנים האמיתיות מאחורי ההחברה. איך עושים את זה? הדרך הפשוטה ביותר היא להציג את התמונות שלכם. תמונה שלכם, רצוי מקצועית, יכולה לעשות פלאים.
4. קישורים לנוכחות שלכם ברשת
יש לכם פרופיל בלינקדאין? עמוד עסקי בפייסבוק? ניוזלטר שאתם מדוורים ללקוחות? שימו קישורים אליהם עם אייקונים מושכים. לגולשים שכבר התרשמו מכם באתר קל יותר להמשיך לעקוב אחריכם גם בערוצים נוספים. נצלו את האתר שלכם כדי למנף גם את הערוצים האחרים.
אחרי שהוספתם את כל המידע השימושי והחשוב לאתר כדי שיתאים בדיוק לשאלות ולתחומי ההתעניינות של הגולשים, הגיע הזמן גם להוציא חלק מהדברים מהאתר. הנה שלושה דברים שהאתר שלכם יסתדר גם בלעדיהם:
1. פסקאות ארוכות
יש לכם מידע מפורט וחשוב שאתם חייבים להציג באתר? פרקו אותו לפסקאות. הסבלנות של הגולשים בקריאת טקסטים באינטרנט היא נמוכה מאוד. אם תחלקו את הטקסט לפסקאות קצרות בנות 3-4 שורות הסיכוי שאנשים יצלחו את הטקסט יעלה.
2. עמוד ציטוטים מלקוחות
יש לכם לקוחות מרוצים ששמחים להמליץ עליכם? נפלא. האם הגולשים יקראו את המלצותיהם בעמוד אחד ארוך? כנראה שלא.
עמודי המלצות נוטים להיות עמוסים ומעייפים. לרוב, למרות שהם מעידים עליכם טובות, הגולשים ידלגו על העמוד. אם בכל זאת תרצו לשלב המלצות, אפשר לבחור באזכור הלקוחות בעזרת הלוגואים שלהם, או בפיזור ההמלצות באלגנטיות ברחבי האתר.
3. תיאורים שיווקיים שקופים
"אנחנו מס' 1 בענף", "הטובים בעולם", "המובילים בארץ". אלה תיאורים שחוקים, נדושים וכאלה שאינם מותירים כלל רושם. אם אתם יכולים להימנע מהם או להפוך אותם לאישיים יותר, תרוויחו אמינות חשובה בקרב הגולשים.
מתלבטים לגבי התוכן באתר שלכם ולא יודעים האם להשאיר או להסיר אותו? המשותף לשתי הרשימות הוא החשיבה על הגולשים ושימוש במידע שהם מספקים לנו.
מרגע שאנחנו מבינים מה מוביל את הגולשים אלינו, מה מסקרן אותם ומה מושך או משעמם אותם, קל לקבל את ההחלטה לגבי מה צריך להיות באתר ומה כדאי להותיר מאחור.