לעיתים נוצר הצורך להעביר את אתר האינטרנט שברשותנו אל שרת חדש, בין אם בגלל שאנחנו לא מרוצים מחברת האחסון הקיימת שלנו ובין אם אנחנו מרחיבים אותו אל שפות נוספות ומעוניינים לארח אותו על שרת קרוב יותר לקהל היעד העיקרי שלנו.
העברת האתר עצמו אינה פעולה מסובכת במיוחד, אך יש לבצע אותה בצורה מדויקת על מנת להימנע מטעויות.
הכלי העיקרי בו נשתמש הוא תוכנת FileZilla החינמית אותה ניתן להוריד מכאן. למרות שלתוכנה יש ממשק עברי, קל יותר לעבוד עם הממשק באנגלית בו נשתמש בצילומי המסך בהמשך. לכן הקפידו לבחור בשפה האנגלית במסך ההתקנה.
1.מהם פרטי הגישה שלנו? - אם אין בידכם את פרטי הגישה לחשבון ה - FTP שלכם, תוכלו לבקש זאת מחברת האחסון או לבדוק את הודעות הדואר השונות שקיבלתם ממנה (הם נמצאים לרוב בהודעה הראשונה).
2.התחברות לאתר המקורי - לאחר שיש בידכם את הפרטים, הקלידו אותם לתוך התוכנה בצורה הבאה :
File - > Site Manager -> New Site
שימו לב שתחת שדה host, עליכם להקיש את כתובת האתר ללא http://www...
לסיום לחצו Connect על מנת לשמור את האתר ולהתחבר אליו.
כעת תוכלו לראות בצד ימין רשימה של ספריות, חפשו את הספרייה בשםhttpdocs או את הספרייה הכוללת את שם הדומיין שלכם ובתוכה את תיקיה זו.
לאחר שמצאתם אותה גררו אותה אל הכונן הקשיח שלכם אל כל ספריה שתרצו, רק זכרו היכן שמרתם אותה.
כעת למעשה אתם מורידים את כל תכולת האתר הנוכחי שלכם אל המחשב. בחלק התחתון של התוכנה תוכלו לראות את תהליך ההתקדמות ומספר הקבצים שנותרו להעביר.
3.התחברות לאתר היעד - כאן למעשה אנחנו חוזרים על התהליך, אך כעת נשתמש בפרטי הגישה אל האתר החדש. יש לשים לב שמכיוון שהדומיין עדיין לא מפנה לשרת החדש, ה - HOST שלנו בדרך כלל יהיה מורכב מכתובת ה - IP (רצף של ארבע קבוצות של ספרות המופרדות בנקודות) של השרת.
כעת, עלינו לבחור את ספריית ה - httpdocs השמורה בצד שמאל ואת ספריית ה - httpdocs על השרת החדש בצד ימין. לאחר שלחצנו על כל אחת מהן לחיצה כפולה, נקבל את רשימת כל הקבצים והספריות שבתוכה בחלון התחתון (סביר להניח שבצד ימין הספרייה תהיה ריקה או תכלול קובץ ברירת מחדל בשם default.aspx).
כעת נגרור את כל הקבצים מצד שמאל אל החלון המקביל בצד ימין.
כך למעשה אנחנו מעבירים את כל הקבצים מהשרת הישן לשרת החדש וסיימנו את השלב הראשון.
בשלב הבא נעביר את מסד הנתונים שברוב המכריע של המקרים מופרד משאר הקבצים של האתר מסיבות אבטחה. ברוב החברות המארחות אתרים על שרתי Windows, נוכל לעשות זאת דרך ממשק הניהול של האתר הידוע בשם Plesk וגם את פרטי הגישה אליו נמצא בדרך כלל בתיעוד שהגיע עם חבילת האחסון שלנו.
כמו כן, עלינו לדעת מהו שם המשתמש והסיסמה של מסד הנתונים הקיים על מנת שלא ניתקל בשגיאות בעת הגישה אל האתר החדש. לשם קבלת הפרטים האלו נצטרך ברוב המקרים ליצור קשר עם החברה שבנתה לנו את האתר. לאחר שיש לנו את הפרטים האלו, נוכל להמשיך הלאה.
1.גיבוי מסד הנתונים הקיים
בשלב ראשון ניכנס אל המערכת ונבחר ב - Websites & Domains :
לאחר מכן נבחר ב - Backup Manager ו - Database backup repository
בשלב הבא נבחר את מסד הנתונים אותו נרצה לגבות בתיבת הבחירה ונבחר ב - Back Up
בשלב הגיבוי האחרון ניתן שם לקובץ ונלחץ על OK. כעת מסד הנתונים ירד אל המחשב המקומי שלנו ממש כמו כל קובץ אחר שאנחנו מורידים מהרשת.
2.יצירת מסד נתונים בשרת החדש
על מנת לשחזר את מסד הנתונים אל השרת החדש, נצטרך קודם כל ליצור מסד נתונים עם שם זהה. לשם זאת ניגש שוב אל Websites & Domains ונבחר ב - Databases ואז נלחץ על Add new database. כזכור, חשוב להקפיד על אותו שם של מסד הנתונים הקודם.
כעת נלחץ על OK ונקבל את מסך הוספת משתמש חדש. גם כאן נקפיד על אותם הפרטים אותם קבלנו מחברת בניית האתרים:
3.העלאת הגיבוי אל מסד הנתונים שיצרנו זה עתה
כעת נחזור על הצעדים מהשלב הראשון, אבל נבחר בהעלאת קובץ הגיבוי מן המחשב שלנו:
שינוי רשומות ה - DNS בדומיין
לסיום, החלק האחרון הוא זה שבו אנחנו מורים לדומיין עצמו להפנות את הגולשים אל השרת החדש, והדבר נעשה על ידי כניסה לפאנל הניהול של החברה ממנה רכשנו את הדומיין. לרוב נוכל למצוא את האפשרות הזו דרך "אפשרויות מתקדמות" או "ניהול רשומות DNS".
מבנה רשומת ה – DNS יהיה לרוב nsX.hostingcompany.TLD (TLD - סיומת הדומיין).
לדוגמה, כך זה עשוי להיראות:
לרוב מספיק למלא את ה - Host Name, אלא אם כן חברת האחסון ציינה במפורש אחרת. כמו כן, לנתונים אלו לוקח בדרך כלל 24 שעות להתעדכן, כך שהאתר עדיין עשוי להיות מוצג דרך השרת הישן.
לסיום, רק לאחר שווידאתם כי האתר אכן עולה כיאות דרך השרת החדש, בטלו את ההתקשרות מול חברת האחסון הקודמת על מנת שלא לפגוע בזמינות של האתר או לפגוע בדירוגים שלנו במנועי החיפוש.
כמובן שתמיד ניתן לפנות לחברות בניית אתרים מקצועיות שמתמחות בהעברת אתרי אינטרנט בין שרתים.
בהצלחה!