דמיינו לרגע חנות אינטרנטית שמוכרת חולצות. בעלי החנות השקיעו בבניית האתר לחנות ובעיצוב, וכעת היא אפילו זוכה להצלחה. עכשיו, כשההזמנות מתחילות להגיע, בעלי החנות מתחילים להשקיע יותר ויותר זמן בעדכון הנתונים האחרים בעסק - הוצאות, מלאי, מעקב אחרי הזמנות. כל הזמנה יוצרת עומס עבודה שמכביד על הפעילות השוטפת. האם אפשר לייעל את התהליך?
חנויות אלקטרוניות הן דוגמא מצוינת לצורך באינטגרציה בין מערכות. שרשרת האספקה של חנות היא מורכבת: צריך לתאם את ההזמנה, התשלום, הסליקה, לעדכן את המלאי, ולתת שירות ללקוח ולוודא שהכל התנהל כמו שצריך. מה שהתחיל ממכירה של מוצר אחד הפך לשרשרת פעולות שחייבות לתקשר אחת עם השנייה מבלי לפספס דבר.
את הסנכרון בין היישומים והתכונות האלה ניתן לבצע בעזרת אינטגרציה בין מערכות.
אינטגרציה היא למעשה החיבור בין מערכת אחת לאחרת. החיבור יכול להיות בהעברת נתונים ממקום אחד לאחר, אבל גם בשיתוף מידע בצורה חכמה יותר, הזנת נתונים, שיתוף תצוגות ממערכת אחת לאחרת, ועוד.
יש כמה דרכים לבצע אינטגרציה של מערכות כך שיעבו את היכולות של האתר וימצו טוב יותר את הפוטנציאל הטמון בו. הנה כמה דרכים לבצע את השילוב:
1. הזנה ידנית
הדרך הפשוטה ביותר לבצע אינטגרציה בין מערכות היא להעביר את הנתונים ידנית. החסרונות בשיטה הזאת ברורים - הרבה עבודה וסכנה לטעויות בדרך.
בהעברה ידנית של מידע למעשה לוקחים נתונים שהתקבלו ממערכת אחת, מעבירים אותם לפורמט שהמערכת השנייה יודעת לעבד, ומסנכרנים ביניהן. לדוגמא, את רישום ההזמנות שהתקבלו באתר נעביר לקובץ אקסל שנעתיק לתוכנת החשבונות שהעסק משתמש בה.
2. גישה ישירה לשרת
גישה ישירה לשרת מאפשרת למערכת אחת לשלוף נתונים ישירות ממערכת אחרת. למשל, המערכת במשרד שאחראית על המלאי תבדוק אוטומטית את ההזמנות המתקבלות באתר ותתעדכן בהתאם.
3. אינטגרציה בזמן אמת עם API
API הוא ממשק תכנות יישומים. בשפה פשוטה יותר, ה-API הוא כל הפקודות והפונקציות הקיימות במערכת מסוימת.
השימוש ב-API הוא פשוט. לדוגמא, הייתם רוצים להציג את המיקום של העסק שלכם על המפה? אין דבר קל מזה בעזרת שירות המפות של גוגל הניתן בחופשיות. כדי להציג את העסק על גבי המפה נשתמש ב-API של גוגל מפות.
שימוש ב-API של שירות מסוים נותן למפתחים גישה למידע הקיים ומקצר להם את הדרך להגיע לתוצאות מבלי לפתח כל דבר מההתחלה. דוגמא לשימוש ב-API הוא קבלת גישה לשירותי מפות של גוגל, או יצירת אינטגרציה עם אפליקציות או עמודים של פייסבוק. עסק שרוצה להיעזר בכלים הקיימים של החברות האלה לא צריך להמציא את הגלגל, אלא להיעזר במידע שהחברות האלה משתפות מרצונן כדי לעודד יותר ויותר אתרים להשתמש בשירותים שלהן.
4. אינטגרציה של ממשקים אינטרנטיים
שימוש ב-API הוא למעשה אפשרות מורכבת לאינטגרציה בממשקים אינטרנטיים. למעשה, הסטנדרטים הקיימים כיום ברשת מאפשרים ליצור שפה אחידה בין מפתחים לבין מערכות כדי שאלה יוכלו לתקשר בחופשיות זה עם זה.
הסטנדרטים הקיימים לשפות התכנות והעיצוב לאתרי אינטרנט, כמו HTML, CSS ו-JavaScript מאפשרים לבצע אינטגרציה בין אתר לאתר.
ניקח לדוגמא סרטון שראיתם ביוטיוב. כדי להטמיע את הסרטון באתר שלכם, לא צריך להוריד קובץ או להעלות את הסרטון לשרת שלכם. אתם יכולים בעזרת שורת קוד אחת ליצור אינטגרציה בין כתובת הסרטון ביוטיוב לבין האתר שלכם (קוד html המוצג באפשרות embed המאפשרת את הטמעת הסרטון). השילוב הפשוט הזה בין האתרים יכול להתבצע בזכות השפה האחידה שהאתרים מתבססים עליה.
אינטגרציה משלבת כוחות בין כל התכונות הטובות של השירותים והתוכנות שהעסק משתמש בהם. האתר הופך לאחר שילוב הכוחות האלה לכלי עוצמתי של מידע שמייעל את העבודה, את הזמן המופנה לכל פעולה ובסופו של דבר, גם את ההוצאות שבדרך.