יובל מעוז יובל מעוז
29 דצמבר 2014

מה מומלץ לבדוק ולוודא לפני שאנו מעלים אתר חדש לאוויר?

לפני שמשיקים אתר חדש - טעויות שכדאי להימנע מהן

ברכות, לאחר עבודה מאומצת, אתם נמצאים לפני השקת האתר החדש. כל כך הרבה ציפיות עומדות להתגשם עם עלייתו לאוויר. אך רגע לפני ההשקה החגיגית כדאי לבדוק כמה דברים, כדי לא לחבל בסיכויי ההצלחה של האתר המבטיח. 

הקמת אתר היא מלאכה מלאת מחשבה. לאחר האפיון, הבנייה, העיצוב, הזנת התוכן והבדיקות, הוא נראה על-פניו כמוכן לעלות לרשת. בכל זאת, יש לא מעט אתרים שחוגגים השקה וחוזרים על טעויות סדרתיות של אתרים חדשים. הנה כמה טעויות נפוצות שכדאי להימנע מהן לפני שמזמינים את כל הגולשים לבוא לבקר אתכם: 

מה אתם רוצים להשיג?

לכל עמוד באתר יש מטרה: לספר סיפור, להציג מידע, לעודד חיפוש, להשאיר פרטים ועוד. לכל עמוד יש פוטנציאל להוביל את הגולש לבצע פעולה כלשהי. לפני שמעלים את האתר לאוויר צריך לבדוק האם ברור לגולש מה אנחנו רוצים שהוא יבצע. 

האם הגולש מבין מהי הפעולה שאנו רוצים לעודד? חשוב לבדוק האם ה-Call to Action ברור, והאם אין במקרה עודף של הנעות לפעולה שעלולות להשיג את התוצאה ההפוכה – בלבול ואי-הנעה לפעולה. 

חולשת הקנייה מהמוכן

בוודאי שמעתם את המושג "גיור" במהלך העבודה על האתר, ולא במשמעות הדתית שלו. בעלי אתרים מתחילים בוחרים לפעמים להעלות אתר בעזרת תבניות מוכנות. אך התבניות כמעט תמיד אינן מותאמות לגולשים בעברית. הטקסט בהן מוצמד לשמאל, עיצוב סרגלי הכלים מותאם לאנגלית וכל השפה העיצובית אינה מותאמת לקוראי העברית. תהליך ה"גיור" הוא למעשה שינוי התבנית באופן מקיף, הן מבחינה טקסטואלית והן מבחינה גרפית, כך שיתאים לקהל היעד של האתר. 

שגיאות, הן בכל מקום

זה אולי עלול להישמע עניין פעוט ומובן מאליו, אבל לפני שמשיקים אתר חדש כדאי לבדוק היטב שני מקורות בעלי פוטנציאל לטעויות: תוכן וקישורים. 

בתוכן שהזנתם לאתר אתם עלולים למצוא לא מעט שגיאות כתיב ופסקאות שהגהה עשויה לעזור להם. בדקו היטב את הניסוח באתר. תוכן רצוף שגיאות יעורר כלפיכם רושם שלילי. 

את בדיקת התוכן כדאי לעשות גם לגבי הקישורים באתר: האם הם מובילים למקום אליו הם אמורים לקחת את הגולש? הקישורים באתר יכולים להיות תקינים מבחינה טכנולוגית, אך לא להוביל לעמודים אליהם כיוונתם, בעקבות כל מיני שינויים שביצעתם לאורך הדרך. בדקו היטב שכל הקישורים מובילים לעמודים המובטחים. 

מקומות נפוצים לגלות טעויות: קישורים לרשתות החברתיות. בדקו שמתחת לאייקונים היפים של פייסבוק, לינקדאין, אינסטגרם שבאתר שלכם מופיע קישור לעמוד הרלוונטי. 

התעלמות מקידום האתר

אתר יפהפה, מעוצב ומלא בתוכן, מוצלח ככל שיהיה, אינו מבטיח להשיג תוצאות מעולות בגוגל. כידוע, אם אתם לא משיגים תוצאות טובות במנוע החיפוש, האתר רחוק מלממש את מלוא הפוטנציאל שלו. 

קידום האתר מתחיל עוד בשלבים שלפני ההשקה. קידום אתרים מוצלח נעזר במגוון רחב של טכניקות ויישומים, כשחלקם נעזרים בקוד האתר כדי לסמן למנוע החיפוש מה עליו לקטלג ואיזה תוכן הוא צפוי למצוא בו. 

עלייה לאוויר מבלי לבצע את התאמות קידום התוכן הנחוצות גורמת לבזבוז זמן יקר. למעשה תשקיעו משאבים רבים בהשקה, אליה יגיעו חברים ומכרים, אך לאחר מכן, הציבור הרחב ולקוחות פוטנציאלים יתקשו למצוא את האתר בכוחות עצמם. לכן החשיבה על הקידום מתחילה עוד לפני שהגולש הראשון ביקר באתר.

תקרא, תבין

תמונה שווה אלף מילים. סרטון, הרבה יותר. לפעמים אנחנו נוטים להאמין שהגולשים שיגיעו לאתר יקראו בשקיקה את כל התוכן שבו. זו אמונה אופטימית במיוחד. 

הגולשים זקוקים לכלי עזר שיעזרו להם להתעמק בתוכן או במוצרים שיש באתר. כלי העזר יכולים להיות תמונות, סרטונים, כפתורי הנעה לפעולה, עזרים ויזואלים דינמיים ורעיונות רבים נוספים. עזרו לגולשים להישאר באתר והוסיפו כלים ויזואלים שיהפכו את הגלישה באתר לנעימה, ברורה ומגוונת.

השקת אתר היא אירוע משמח ומכונן בחיי עסק. כדי לצלוח אותה בשלום ולהשיג תוצאות, כדאי לחשוב בראש ובראשונה על נקודת המבט של הגולש – משלב הקידום, דרך חוויית הגלישה והעיצוב, ועד התוכן, העניין וקלות השימוש באתר. אתר שמצליח לעורר חוויית גלישה נוחה, בטוחה ומזמינה לגולשים - הגיעה שעתו לעלות לאוויר.

נשמח להציע לך פתרון מותאם אישית קבל הצעת מחיר