איתי ברנר איתי ברנר
14 ספטמבר 2014

האם אתה צריך לשדרג את קוד המקור של האתר שלך?

כל כמה זמן רצוי לשדרג את קוד האתר שלך?

הקוד הפנימי של אתרי אינטרנט (קוד המקור) הוא קוד מורכב וארוך למדי, במיוחד באתרים ישנים בהם נהוג לעתים להוסיף קטעי קוד על גבי קוד בצורת טלאים. מנגד, כיום גוגל בתור מנוע חיפוש שרוצה לתת לגולשים שלו את החוויה הטובה ביותר, מתחיל לדרג אתרים גם לפי איכות הקוד שלהם, או ליתר דיוק, לפי המהירות שבה הם עולים (מבלי להיכנס להסברים טכניים, איכות הקוד הוא הגורם המשפיע ביותר על המהירות).


לפיכך, עולה השאלה הבלתי נמנעת כל כמה זמן רצוי לשדרג את קוד האתר שלכם? כאשר הכוונה בשדרוג היא בדרך כלל באופטימיזציה של הקוד הקיים ובמקרים נדירים בנייה מחדש של האתר כולו (לפחות מאחורי הקלעים).

מה חסר לאתר שלכם בחיים?

לפני שנענה על השאלה המרכזית שהעלנו כרגע, אתם צריכים לשאול את עצמכם שאלה נוספת והיא האם האתר שלכם כיום מתפקד כפי שאתם רוצים?! כלומר, האם חסרות בו תכונות מסוימות או שהוא אינו נראה כראוי על דפדפנים מסוימים? (קחו בחשבון גם מכשירים ניידים המוגבלים בגודל המסך והרזולוציה שלהם).
אם התשובה היא חיובית, הרי שאין ספק שתצטרכו לבצע שדרוג של הקוד בשלב מסוים, ואם עבר זמן רב מאז הפעם האחרונה שעדכנתם את האתר (אם בכלל), מוטב לעשות זאת בהקדם.

כמה מהר האתר שלי עולה?

מנגד, אם האתר שלכם מתפקד כפי שצריך והכול נראה בסדר על פני השטח, עדיין רצוי כי תבצעו בדיקה של המהירות בה הוא עולה. לשם זאת, יש שני כלים בהם תוכלו להשתמש, הראשון הוא Pagespeed Insights  של גוגל שיצביע על בעיות פוטנציאליות בקוד שאולי גורמות לאתר לעלות לאט.  גם אם אתם לא מבינים את כל ההערות, תוכלו לפחות לקבל כיוון כללי בנוגע לאיכות הקוד באתר.


הכלי השני הוא למעשה דו"חות מהירות אתר בתוך Google Analytics (התנהגות -> מהירות אתר). בדו"חות אלו תוכלו למצוא את הזמן הממוצע שלוקח לאתר שלכם לעלות ואת הזמן הממוצע של דפים ספציפיים. כך לדוגמה, אם דף מסוים עולה לאט יותר מדפים אחרים באופן משמעותי, תוכלו לבדוק אם לא מותקן בו תוסף מיותר או קוד בעייתי אחר. ניתן גם להריץ עליו בדיקת Page speed פרטנית.

כיצד מבצעים את השדרוג בפועל?

אם האתר שלכם כולל מערכת מובנית לניהול תוכן כמו למשל וורדפרס, ייתכן כי השדרוג מתבצע באופן אוטומטי ועליכם רק לאשר אותו. בכל מקרה, עליכם לבדוק גם כי כל התוספים שלכם מעודכנים מכיוון שאי תאימות בין התוסף לגרסה הנוכחית של מערכת ניהול התוכן עשויה להתבטא בקוד לא אופטימלי' באגים ובעיות אבטחה שאתם לא מודעים אליהם.


במידה והאתר שלכם בנוי על פלטפורמה מותאמת אישית או מערכת לניהול תוכן שקשה יותר לשדרג אותה באופן עצמאי (לדוגמה, Drupal), עליכם לפנות אל חברת בניית האתרים שבנתה עבורכם את האתר.

בניית האתר מחדש

במידה ואתם לא מרוצים מהשירות שניתן לכם בעבר מחברת בניית האתרים שלכם או שאתם חושבים שהמחיר לשדרוג הוא גבוה מדי, ייתכן כי תרצו לבצע מתיחת פנים כוללת לאתר ולמעשה לשנות כמעט את כל הקוד שלו (התכנים עצמם יכולים להישאר זהים או שניתן להתאים אותם לעיצוב ולתחושה של האתר החדש).
אם זה המקרה, קחו בחשבון שזו עלולה להיות משימה ארוכה ומורכבת בנוסף לעלויות של הקמת האתר החדש. לכן, בדקו היטב מה אתם מקבלים ומהם היתרונות של האתר החדש לעומת האתר הישן. במידה ואתם לא מרגישים בטוחים או אתם חושבים "שמורחים" אתכם, אל תהססו לבקש הצעות מחיר מפורטות גם מחברות אחרות.
בהצלחה!

נשמח להציע לך פתרון מותאם אישית קבל הצעת מחיר