בחירת שם דומיין לאתר הפכה להיות משימה מורכבת למדי בשנים האחרונות. מלבד כתובות עם סיומות ישראליות כמו למשל mysite.co.il או סיומת בין לאומיות כמו mysite.com ישנן עוד מספר כתובות אפשרויות:
אם יש לכם אתר בארץ, האופציה הטובה ביותר היא עדיין לבחור בדומיין רגיל עם סיומת ישראלית מכיוון שזהו הדומיין שהכי קל לקנות ולחדש אותו דרך כל אחד מהרשמים בארץ. זאת לעומת הדומיינים האחרים שנמכרים רק אצל חלק מהרשמים ובמחירים גבוהים יותר.
בניגוד למה שמקובל לחשוב, לסיומת הישראלית אין משמעות פרקטית כיום מבחינת גוגל (אפשר לקבוע לאיזה קהל יעד יפנה האתר גם דרך כלי מנהלי האתרים), אבל מבחינה תדמיתית, הגולש אוהב לראות שהוא נמצא באתר ישראלי מקומי.
אם יש לכם אתר בחו"ל ואתם מעוניינים להשתמש במילת מפתח אטרקטיבית, בהחלט כדאי לכם לשקול להשתמש באחת מן הסיומות החדשות שאושרו על ידי ICANN (האיגוד העולמי המסדיר את רישום הדומיינים ברשת) אם הדומיין כבר תפוס בסיומות הרגילות.
בכל אופן, עליכם לקחת בחשבון שלמי שמחזיק בסימן רשום על שם של חברה או מותג מסוים, יש קדימות בהגשת בקשות לרישום תחת הסיומת. כך למשל, סביר להניח שלא תצליחו לרשום את הדומיין Honda.Motocycles, וגם אם כן, יהיה קל להוכיח שעשיתם זאת מטעמים לא כשרים. כמו כן, ישנן סיומות מיוחדות שהן בעצמן שמות של מותגים כמו .apple או .samsung
כפי שנאמר, לדומיינים בעברית אין היום כמעט יתרונות לעומת דומיינים רגילים, לפחות לא מבחינת מנועי החיפוש. למעשה, מכיוון שיש צורך לתרגם את האותיות העבריות לקידוד מיוחד, קשה יותר לקשר אליהם מאתרים אחרים (המבנה שיתקבל הוא משהו בסגנון http://www.xn--4dbduac1bj.com/), מה שיכול דווקא לפגוע במאמצי הקידום.
עם זאת, לפעמים קל יותר להשתמש בהם כאשר מריצים קמפיין גם במדיות אחרות. למשל, חברה שמפרסמת משקה חדש יכולה להשתמש בדומיין בעברית מלאה שיהיה קל יותר להקליד בדפדפן מאשר לגרום לו להופיע בחיפוש של גוגל (פעולה שיכולה לקחת כמה ימים).