היכן הכי משתלם לשמור תמונות ואיך מקבלים אופיס בחינם? המדריך לעבודה בענן
תחרות עזה מתחוללת בשירותי הענן ואנחנו המשתמשים מרוויחים ממנה בגדול. החברות המובילות בתחום יודעות שצרכן שמאמץ אל לבו את שימוש שמירת הקבצים של החברה יישאר איתה למשך שנים ויעדיף לא להעביר אותם לשירות אחר. בתחרות הזאת משתתפות השחקניות הגדולות בעולם ואנחנו הצרכנים נהנים ממוצרים שהולכים ומשתבחים עם הזמן.
שירותי אחסון בענן הם למעשה שמירה של קבצים בשרתים מרוחקים, כאשר למשתמש ניתנת גישה אישית אליהם, חופשית ורצופה.
לשמירה בענן יש כמה יתרונות: הגנה מפני תקלה של המחשב ואבדן הקבצים, גישה לקבצים מכמה מכשירים של המשתמש - המחשב האישי, הסמארטפון והטאבלט גם יחד, אפשרויות שיתוף זריזות בין חברים, משפחה וקולגות, כך שאין צורך להעביר את הקבצים באימיילים או בעזרת דיסקים ניידים.
לשירותי אחסון ענן יש גם כמה חסרונות, שנכון להיום הם זניחים לעומת היתרונות, אך כדאי לקחת אותם בחשבון.
אחת הבעיות היא שהקבצים נמצאים על גבי שרתים של חברה חיצונית (גוגל, אפל, מיקרוסופט, דרופבוקס ואחרות). כאשר הם נמצאים ומאוחסנים שם הם חשופים לניסיונות פריצה. החברות כמובן שומרות על רמות אבטחה גבוהות, אך פריצה עלולה לקרות ויש להיות מודעים לכך.
בנוסף, בגלל שהשירות נמצא בשרתים, עלול להיות מצב של נפילת שירות במקרה של עומס. אמנם המצב נדיר כי לא מדובר בשירות שעומסיו אינם צפויים, אך נפילה נקודתית יכולה למנוע לרוב גישה לקובץ מעודכן (שימוש באחת הגרסאות הקודמות תהיה לרוב זמינה באופן לא-מקוון).
עם כל ההיצע בשוק, באיזה שירותי ענן כדאי להשתמש?
החברה שהפכה לשם נרדף לאחסון קבצים בענן, אך כיום נמצאת בתחרות עיקשת מול המתחרות. היתרון של דרופבוקס הוא הניסיון שצברה עם השנים בעזרת מיליוני משתמשים, ההתאמה לאחסון תמונות והצגה שלהם בצורה מושכת, רמת אבטחה גבוהה וגם תוכניות משתלמות לעסקים.
מצטרפים חדשים מקבלים 2GB בחינם, מה שנחשב היקף אחסון מועט ביחס למתחרים, אך ניתן להגדיל אותו בעזרת כל מיני מבצעים, חלקם חינמיים, שמציעה החברה מעת לעת.
בשורה התחתונה: 2GB הן מעט מדי לעומת המתחרים.
שירות אחסון שעשה הרבה רעש בזכות שיטת חבר מביא חבר – כל מי שצירף חבר נוסף לשירות, קיבל תוספת של כמה ג'יגה אחסון מתנה.
Copy מציעים למצטרפים חדשים 15GB בחינם, עם אפליקציות המאפשרות גישה מאובטחת לקבצים גם בטלפון ובטאבלט. השירות עובד היטב עם אנדרואיד, iOS, וחלונות.
Copy פועלים בתשלום בעיקר עבור חברות וארגונים, אך גם עבור צרכנים פרטיים קיימת אפשרות בתשלום, המתחילה ב-10 דולר לחודש ומעניקה אחסון ענק של 250 GB.
תוספת מעניינת לשירות היא האפשרות לחלוק תשלום עם האנשים עמם משתפים קבצים. אם למשל אתם מיזם קטן המונה ארבעה אנשים המשתמשים באחסון משותף לצורך העסק, תוכלו גם לחלוק את התשלום בין הארבעה.
בשורה התחתונה: היקף אחסון עצום שמתאים לגיבוי קבצים שאתם עושים בהם שימוש משני, כמו מוזיקה ואלבומי תמונות.
המיקוד של box הוא בעבודה משותפת על קבצים. עבור המשתמש היחיד, החברה מציעה אפשרויות שליחה פשוטה של קבצים, גישה במובייל, עבודה משותפת על קובץ עם משתמש נוסף וסנכרון מהיר.
מצטרף חדש מקבל 10GB לחשבון חינמי, עם אפשרות לחשבון בתשלום של 10 דולר חודשיים לנפח אחסון של 100GB.
בשורה התחתונה: שירות דומה למתחרים, המתאים בעיקר לקבוצות עבודה משותפות.
כל השירותים שהוזכרו מעלה טובים לגיבוי קבצים שאתם שומרים באופן פעיל, אך אחסון בענן מאפשר לבצע גיבויים גם למקומות הפחות-שימושיים במחשב, אך החשובים בהחלט. השירות המוביל בתחום הוא מוזי.
לאחר שתגדירו את הספריות שתרצו לסנכרן באופן יומיומי או שבועי, השירות יבצע גיבויים למחשב באופן אוטומטי ויאפשר לכם להספיק לדאוג לגיבוי ידני של ספריות פחות שימושיות במחשב שלכם. חשבון חינמי מתחיל מאחסון של 2GB, כשלחברה קיימת תכנית הזמנת חברים המזכה ברבע ג'יגה מתנה על כל חבר.
בשורה התחתונה: אחסון קבצי מערכת חשובים במקרה של קריסת המחשב.
המלחמה האמתית על אחסון קבצים למשתמשים הפרטיים מתקיימת כיום בין גוגל לבין כל השאר. גוגל זיהתה את הצמיחה של דרופבוקס והציעה את שירותי אחסון הענן שלה – drive – כונן בענן. אך גוגל הוסיפה לשירות הזה גם תוספת נאה: שירותי תוכנה חינמיים בענן, הנקראים apps.
בעזרת ה-apps אפשר לקבל שירותי מעבד תמלילים, עיבוד נתונים, תוכנת מצגות, יצירת טפסים לסקרים ועוד, ללא צורך בהורדת תוכנה נוספת למחשב האישי. בנוסף, ניתן לעבוד על הקבצים במשותף עם חברים וקולגות ובכך לחסוך זמן עבודה מיותר בשליחת הקבצים והסתנכרנות על התקדמות העבודה.
משתמש חדש מקבל 15GB לאחסון חינם. חשוב לציין שהנפח הזה כולל גם קבצים וגם את תיבת ה-Gmail. אם תיבת ה-Gmail שלכם כבר פעילה מזה שנים ויש בה אימיילים בהיקף של כמה ג'יגה, אלה ייגרעו מהיקף האחסון החינמי.
היתרון של השימוש ב google drive הוא הסנכרון באפליקציות במכשירים הנוספים. אם אתם רוצים לשמור תמונות היישר מהטלפון הנייד, או לקבל גישה לקבצים שהתחלתם לעבוד עליהם, השירות של דרייב נגיש ומהיר.
גוגל מנסה לתת מענה כולל באמצעות הדרייב, והיא מתחילה להטמיע את השירות גם במוצרים נוספים שלה. לדוגמה, כיום אפשר כבר מתיבת האימייל להוסיף תמונות ישירות מהדרייב.
בשורה התחתונה: שירות חובה לאחסון קבצים, לרוב עבור הקבצים שאתם עובדים אתם באופן יומיומי. במסגרת של 15GB תוכלו לשמור דברים הכרחיים. את שאר התמונות והסרטים תוכלו לאחסן בשירות מתחרה.
מיקרוסופט הרי לא יכולה לוותר לגוגל בתחרות על המשתמשים. החברה השיקה שירות דומה ל-Google Drive, עם תנאים דומים - אחסון חינמי של 15GB המאפשר שמירה ושיתוף של קבצים, תמונות, סרטונים וכל העולה על רוחכם. כמובן, ניתן גם כאן לקבל גישה מלאה ומסונכרנת גם לטלפון ולטאבלט.
אז מה היתרון? מיקרוסופט מכירה את היחסים הצמודים של המשתמשים לשירותי האופיס שלה ובמהלך אמיץ החלה להציע שירותי אופיס חינמיים בענן. בעזרת העבודה בענן, תוכלו ליצור מסמכי וורד, אקסל, Power Point בחינם. חלק מהאפשרויות עדיין מוגבלות לעומת התוכנות המלאות במחשב, אך עדיין, לשימוש יומיומי תקבלו מענה מספק בהחלט.
בשורה התחתונה: שווה לפתוח חשבון, ולו רק בשביל שירותי האופיס בענן.
אחסון תמונות הוא מהשימושים הנפוצים ביותר לאחסון קבצים בענן. אם אתם רוצים לצלם ישירות בטלפון, ושהתמונות יישמרו לא רק במכשיר, אלא גם ברשת, שירותי האחסון המובילים מציעים אפשרויות זמינות באפליקציות שלהן. היכן תוכלו למצוא את האפשרות לאחסון?
פליקר הוא שירות ייעודי לתמונות. החברה מתמחה בהבנת הצרכים של צלמים, וגם יודעת איך להתייחס לתמונות. לכן, הם מציעים בחשבון החינמי 1000GB. זה נפח עצום שיספיק למשתמש הממוצע לשנים.
בעזרת האפליקציה של פליקר (זמין לאנדרואיד ו-iOS) אפשר לסנכרן אוטומטית את התמונות מהטלפון לחשבון. מדובר בשירות איכותי ומקצועי שבהחלט עונה על הצרכים של המשתמש הממוצע וגם המקצועי.
Google+
כחלק מהניסיון של גוגל לעודד את השימוש ברשת החברתית שלה, היא מציעה אפשרות לגיבוי אוטומטי של התמונות מהסלולרי. השירות מאפשר שמירה של כל צילום ישירות מהטלפון או הטאבלט ישירות לחשבון הגוגל פלוס. בכדי להפעיל את השירות יש להוריד את אפליקציית המובייל של Google+ (אנדרואיד / iOS). שימו לב רק להגדרות השיתוף של התמונות, כך שיהיו גלויות או חסומות לעיניים נוספות, בהתאם להעדפותיכם.
שירות הענן לעריכת תמונות של גוגל מאפשר גם אחסון של תמונות, שיתוף ועריכה. חשבון חינמי מקבל 1GB של אחסון תמונות באלבומים. היתרון של השירות הוא אפשרויות העריכה, אך לעומת המתחרים מדובר בנפח מצומצם יחסית, שדורש גיבוי נוסף עם שירותים אחרים.
OneDrive
מיקרוסופט שמה עין על התמונות של המשתמשים ומציעה תוספת של 3GB לחשבון החינמי של 15 הג'יגה למי שמפעילים סנכרון אוטומטי של התמונות בסמארטפון ישירות לאחסון בענן.
יזמים, סטודנטים ובעלי עסקים שרוצים לעבוד במשותף על קבצים יכולים להשתמש בכמה אפשרויות של אחסון ועבודה משותפת בענן, מלבד גוגל דרייב:
תחת הסלוגן "עבודת צוות ללא אימיילים" הפכה אסנה לשם נרדף לעבודה משותפת בענן. החברה מאפשרת לפתוח פרויקטים משותפים בשירותה, לחלק אחריות ומשימות, לבדוק ביצוע, להוסיף הערות ולעבוד במשותף ביעילות רבה. עם ממשק נוח ואפשרות חינמית עד 15 משתמשים, אסנה מציעים שירות מעמיק לעבודה משותפת בענן.
המתחרים המרכזיים של אסנה. ההבדלים בין השניים נמצאים בעיקר בממשק. בעוד שאסנה מציעים חוויה רצינית, מאורגנת וכבדת ראש, טרלו בחרו בממשק קליל יותר שמאפשר תצוגה חזותית פשוטה של משימות. Trello מסתנכרנת עם מכשירי מובייל בעזרת אפליקציה ייעודית. העבודה בה חינמית, עם אפשרויות בתשלום לארגונים.