לעיתים נדמה לנו, כי בניית אתרים הינו מקצוע קליל עד כדי כך שרוב הזמן בוני האתרים יכולים פשוט לנוח על זרי הדפנה... אך לא כך הדבר: בניית אתר הוא מקצוע מאתגר מאוד בשוק תחרותי אשר מתפתח ללא הרף. חידושי הטכנולוגיה, היציאה האחרונה של היריב הוותיק וקפריזות הלקוח, כל אלו מהווים מכשלה אדירה להצלחתה של חברה בתחום. אך יחד עם זאת, עדיין ישנן מספר חברות המצליחות לשמור על ראש זקוף ואיתן לאורך זמן רב.
האם יש כאן סוד קסם שאין רבים יודעים? או אולי מדובר בשיטה מסוימת, בה ניתן כל העת להתקדם בכל המישורים במקביל, מבלי לפגוע באיכות המוצר ובטיב השירות? קשה לספק תשובה חד משמעית על השאלה, אך ברור כי חברה טובה לבניית אתרי אינטרנט, היא כזו שדואגת לשמור על רמת שירות גבוהה מצד אחד, אך בה בעת, נשארת מעודכנת בכל החידושים הטכנולוגיים וההתפתחויות בתחום, זאת בדיוק החברה עימה מומלץ לעבוד.
אם נפרט את המשימות הכרוכות בתהליך הקמת אתר, נוכל לחשוב לכאורה כי כמעט שום דבר אינו תלוי בך הלקוח הנאמן, ובעוד אנו דואגים לצד הטכני והחזותי של האתר, אתה נדרש בסך הכול לספק את הרעיון לפרויקט. בסך הכול אמרנו? האם יש מי מכם שמסוגל לומר כעת בפה מלא שאפיון הרעיון והקונספט שמאחורי אתר הוא דבר פשוט כל כך? אם כך, מה באמת אנו דורשים ממך הלקוח בשלב אפיון האתר וכיצד תעשה זאת על הצד הטוב ביותר?
פיתוח אתרים היא מומחיות של חשיבה, בדיוק כפי שהיא מומחיות טכנית. ואם להתוודות על האמת, בעוד שהטכניקה לבנייה זורמת בעורקנו, אתה נדרש לבצע פעולה שלא ביצעת מימך: מציאת קונספט ראשוני לאתר. על כן, להלן השלבים הדרושים שיעזרו לך במשימה זו:
1. בטרם תיגש לחפש חברה לבניית אתרים, נסה לאפיין ולהבין איזה סוג של אתר תרצה ולמצוא מתחרה זהה בתחום ובתכונותיו, כזה שהיית רוצה לבנות. אתר זה ישמש כמודל. שים לב בעיקר למבנה שלו ולאלמנטים השונים המרכיבים אותו, כרגע לעיצוב החיצוני ישנה חשיבות משנית.
2. כתוב את כל המרכיבים שהיית רוצה לראות באתר שלך, כתוב אותם בשפה פשוטה, אל תנסה לכתוב בשפה טכנית – חשוב לנו שתבין את מה שתכתוב. ניתן להיעזר במצגת PowerPoint או אוסף הצורות של וורד על מנת ליצור סקיצות של המסכים השונים ותרשימי זרימה פשוטים, העיקר שיהיה ברור כיצד העמודים השונים באתרך מקושרים ביניהם.
3. עיצוב - בשלב הזה רצוי לסקור מספר גדול של אתרים ולבחור בעיצוב ראשוני המתאים לך, עם פלטת צבעים המשדרת את ערכי המותג או העסק שלך בצורה הטובה ביותר. העיצוב לא חייב להיות מפורט ברמת הפיקסל ויכול אף הוא להישאר ברמת הסקיצה. לדוגמה, איפה ימוקמו התפריטים, מה יהיה היחס בין הטקסט לתמונות בכל עמוד וכך הלאה.
לפני שניגש אל החברות השונות המציעות את השירותים שמתאימים לנו, עם הקונספט שיצרנו, רצוי להכיר מעט את המודלים השונים הקיימים באתרים מודרניים. מודל יכול להיות נציג שירות וירטואלי, גלריית תמונות אינטראקטיבית, בלוג, מודל ליצירת רשימות דיוור למנויים דרך הדואר האלקטרוני ועוד. תפקידם של רוב המודלים הוא להפוך את האתר לאינטראקטיבי יותר, כך שלגולשים קל יותר לבצע עימו אינטראקציה ולך לקבל מהם פידבק. את המודלים השונים אפשר לשלב בתוך תרשימי הקונספט על מנת לקבל הערכת מחיר מדויקת יותר או הצעות למודלים חלופיים.